Amerikan Alman İskoç Üniversitelerinin geliştirdikleri faydalı modeller yazın görücüye çıkıyor. Medya
Amerikan, Alman, İskoç Üniversitelerinin geliştirdikleri faydalı modeller yazın görücüye çıkıyor.
Hareketi elektriğe dönüştürecek iplik:  Teksas Üniversitesi ve Hanyang Üniversitesi bilim insanları; esnetildiğinde veya büküldüğünde elektrik üretimi sağlayan yeni bir iplik geliştirdi. Yeni iplik Twistron olarak geliştirilirken, bu ürünün ticari ürün olarak pazarlanmasının birkaç yıl alabileceği belirtiliyor.

Yeni ürün sayesinde tişörtünüzü hafif okşamak bile elektrik üretmek için yeterli olabilecek.
Kendi elektriğini üreten seralar: Seraları güneş enerjisi panelleri ile donatan ekip, bu sayede ısınma masraflarına önemli bir çözüm buldu. Kaliforniya Üniversitesi profesörleri tarafından geliştirilen bu seralar aracılığıyla ayrıca yüzde 5 daha az su tüketildiği ifade ediliyor.
Bomba detektörü yüzük: Kaliforniya Üniversitesi’nden Joseph Wang ve ekibi tarafından geliştirilen yeni bomba detektörü yüzük sayesinde, birçok biyolojik ve kimyasal tehditler anında algılanabiliyor.

Söz konusu yüzükte bulunan sensörler aracılığıyla birçok tehdit önceden algılanabiliyor ve yüzük sahibine uyarı veriliyor. Üstelik yüzük tamamen kablosuz teknoloji ile tasarlandığı için dışarıdan algılanamıyor.
Vücudun içi artık rahatlıkla görülebilecek: Endoskopiyi vücut içerisinde izlemek çok zor ve pahalı bir işlemdi. Bu soruna çözüm bulmak isteyen Edinburgh ve Heriot-Watt Üniversitesi’nden bilim insanları yeni dijital kameralara benzer bir ürün geliştirdi. Söz konusu yeni teknoloji sayesinde hastanın kendi yatağında özellikle akciğerindeki sorunları rahatlıkla incelenebiliyor.
Pilsiz cep telefonu: Washington Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı yeni cep telefonu içerisinde radyo sinyallerinden elektrik üreten bir teknoloji var. Bu teknoloji aracılığıyla birkaç mikrowatt elektrik üretilebiliyor. Bu elektrik ile cep telefonunu çalıştırmayı başaran bilim insanları pilsiz cep telefonu ile Skype üzerinden konuşma yapılabilmesinin yolunu arıyor.
Su kaçağına çözüm: Washington Üniversitesi’nden bilim adamları devasa döşeli boru hatlarında kaçakları tespit edebilmek adına yeni bir ürün geliştirdi. Geliştirilen ürün sayesinde borulardaki su kaçaklarını tespit etmek ve bunun sisteme alarm olarak uyarılmasını sağlamak mümkün olacak. Yüksek iletken karbon nanotüpleri ile üretilen bu kağıdın yakın tarihte ticari ürüne dönüştürüleceği belirtiliyor.
Horlama bandı: Snorelax adı verilen bu yeni geliştirilen bant sayesinde horlama sorununa kesin çözüm sunuluyor. Bant genel olarak üst solunum yolundan geçen hava solunumunun engellenmesine neden olan baskıları ortadan kaldırmak amacıyla üretildi. Nazik ve özel maddeden üretilen bu ürün ayrıca birkaç dakika sonra kendini tamamen unutturuyor. Ürünün şu anda tek kötü avantajı ise tek kullanımlık olması. İşletme bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bisikletler için abs fren: Alman merkezli üretici Bosch tarafından bisikletler için acil fren sistemi olan ABS üretildi. Bosch Kaza Araştırmaları merkezi tarafından geliştirilen yeni ABS sistemi aracılığıyla artık bisikletler ile daha güvenli bir yolculuk yapmak mümkün olacak.
Sesleri dengeleyen tıkaç: ABD Ordusu için üretilen TCAPS adı verilen bu kulak tıkacı genel olarak gürültülü ortamlarda seslerin kulağa daha dengeli gelmesini sağlamak amacıyla üretildi. Ürün normal kulak tıkaçlarından farklı olarak, sadece her türlü gürültüyü engellemez, ek olarak aynı zamanda takımınızdan potansiyel olarak iletişim kurmanızı sağlar.