2017 YILINDA BİZİ BEKLEYEN YENİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER Medya

2017 YILINDA BİZİ BEKLEYEN YENİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER


Apple’ın 2017’de önemli değişiklikler ile yeni bir iPhone modelini piyasaya süreceği bekleniyor. Muhtemel iPhone 8 modelinin, tamamen camdan oluşan önyüzüne sahip olacağı tahmin ediliyor. Yeni ekran boyutları ile tamamen organik LED ekran kullanacağı düşünülen Apple’ın yeni iPhone modelinde, cihazın artırılmış gerçeklik özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Apple’ın onuncu doğum yılında piyasaya süreceği yeni modelinde, ses getirici ek özelliklerinde olacağı konuşuluyor.

   

 

Samsung yıllardır bükülebilir ekranlı cep telefonları üzerinde çalışıyor. 2017 yılı içinde bu telefonlardan örnekler görebiliriz. Samsung bükülebilir ekrana sahip bir cep telefonu konusunda patent başvurusu yapmış durumda. Patent başvurusunun yapılmış olması, bu tür bir cihazın 2017 yılı içinde piyasada olması olasılığını da artırıyor.

  

Samsung, Galaxy S7’deki batarya sorunu yüzünden yaşadığı olumsuz durumu düzeltmek için, yeni amiral gemisi olacak olan Galaxy S8 ile 2017 yılına damga vurmayı planlıyor. Samsung’un serinin son ürünü olacak olan Galaxy S8’de yeni bir dijital asistan ile kullanıcılarının karşısına çıkacağı söyleniyor. SamMobile internet sitesinin verdiği bilgilere göre: Samsung Galaxy S8 cihazları, 4K ekran çözünürlüğünde, 6GB RAM ve 5.5 inçh ekran boyutlarına sahip olacak.

 

 2017 yılı içinde Windows 10 işletim sistemine gelen yeni güncellemeler ile bu işletim sistemini kullanan herkesin, Sanal Gerçeklik kulaklığı kullanabilme şansı olacak. Dell, Asus ve Lenovo gibi şirketlerin Windows 10 uyumlu cihazları sayesinde, tam anlamı ile Sanal Gerçeklik deneyimi yaşanabilecek.

Bu yıl içinde Microsoft’tan yeni bir Surface Pro haberi duyulmadı. Yine ilk kez 2016 yılı içinde Surface Pro cihazından herhangi bir yenileme de yapılmadı. 2017’de gerek yenileme ve gerekse de yeni bir Surface Pro beklenilebilir.

 

Google, Android Wear akıllı cihazlar için yapacağı güncellemeleri 2017’ye kadar ertelemişti. Bu ertelemenin nedenleri arasında Google’ın da kendi akıllı telefonunu tanıtacağı yönünde bilgiler bulunuyor.

Yuvarlak ekranlı olacağı düşünülen akıllı saatin, Apple Watch pazarına ciddi bir rakip olarak gireceği düşünülüyor.